Abans de contractar una assegurança mèdica fixa't en això

Responent a la creixent demanda, cada cop hi ha una oferta més àmplia d’assegurances de salut i costa decidir quina ens convé més

No t'adones de com d'important és tenir un metge a prop fins que pateixes algun accident. Potser és per això que més d'11,5 milions de persones ja compten amb una assegurança de salut a Espanya. Els clients de la sanitat privada hi acudeixen en cerca d'una àmplia oferta de professionals i un tracte molt personalitzat però, sobretot, volen ser atesos com més ràpidament millor. Si has decidit contractar una pòlissa de salut per a tu i/o per la teva família, abans has de tenir alguns detalls en compte.

Diferents tipus d'assegurances de salut

Però abans d'entrar en matèria, has de saber que existeixen dos tipus d'assegurances mèdiques. Hi ha la que disposa d'un quadre mèdic on l'asseguradora té un catàleg de diversos especialistes i centres on et pots visitar. Pots accedir als serveis pagant una mensualitat, com si es tractés d'una tarifa plana. Això si, cal que t'informis bé de què inclou i què no, pot ser que algunes proves o tractaments no estiguin cobertes.

D'altra banda, hi ha qui prefereix un sistema de reemborsament, en aquesta altra modalitat ets tu qui escull el metge que vols. Primer seràs tu qui aboni el preu del servei i la companyia et retornarà posteriorment la totalitat o una part de l'import depenent de les condicions de la pòlissa contractada.

També existeixen assegurances mixtes que combinen les dues opcions anteriorment comentades.

I el copagament?

Aquest sistema surt a compte per aquells qui no necessiten acudir al metge amb gaire freqüència però volen una assistència mèdica de qualitat. Pots aconseguir una prima més econòmica però pagaràs una mòdica quantitat extra cada cop que acudeixis al metge depenent del servei del que es tracti.

5 punts clau en què fixar-nos abans de firmar

Quadre mèdic: si optes per aquesta modalitat de pòlissa, t'interessa saber quins doctors, centres i especialistes contempla el catàleg.

Garanties i cobertures: depenent de la pòlissa contractada pot ser que no inclogui alguns tractaments, segons diagnòstics, medicació, rehabilitació... sigues conscient del que realment pots necessitar i el que no.

Carència: el període de carència és una peça clau en les assegurances mèdiques, es tracta del temps que has d'esperar des que signes la pòlissa fins que pots beneficiar-te dels serveis que ofereix. Hi ha operacions o tractaments que poden requerir fins a 8 mesos de carència.

Odontologia: un servei molt buscat a l'hora de contractar una assegurança d'aquest tipus, ja que els dentistes no solen ser barats. Revisa que la pòlissa cobreix aquesta especialitat i quines intervencions inclou.

Assistència a l'estranger: un altre punt fort de les assegurances de salut és poder gaudir d'assistència mèdica a l'estranger, sobretot tenint en compte els preus desorbitats que té la sanitat en alguns països i que en alguns és requisit obligatori per aconseguir el visat

Tingues en compte els plans familiars perquè surten més econòmics i si ets autònom també pots beneficiar-te de condicions especials en alguns casos. Per això és important consultar al teu corredor d’assegurances de confiança perquè t'assessori sobre la millor opció pel teu cas.