Abans de sortir de vacances, assegura la teva llar!

Per fi arriben les desitjades vacances. Aquest estiu pot ser que no marxem molt lluny, però, les distàncies no faran que els lladres s’aplaquin a l'hora de robar a casa. A més, al contrari del que pensem, la majoria de robatoris ocorren a plena llum del dia, i no de nit. Si es tracta de lladres experts, normalment poden robar un habitatge en menys de 20 minuts, és a dir, tampoc cal que te’n vagis a l'altra part de món. Si la teva casa està entre els objectius, és millor que estiguis protegit.

La primera cosa en la qual es fixaran els lladres serà si la teva llar disposa, o no, de sistema de videovigilància. La forma d'accés més habitual és obrint la porta! També són habituals els assalts a habitatges a través de les finestres. Et recordem quecontractar una assegurançade llarés un mètode més de prevenció si et disposes a sortir aquest estiu i podrà cobrir-te en cas que la teva casa sigui assaltada. I a més, des de CSA t’aconsellem que tinguis en compte algunes recomanacions més:

Portes i finestres

Abans de sortir assegura't que tanques bé, tant portes com finestres. Repassa les vegades que calgui tots els panys, per no facilitar la feina als lladres. Tampoc deixis cap clau amagada en tests, ni al voltant de la casa. Aquelles finestres que donen a patis interiors són les que hauries de revisar millor, perquè són les més fàcils per accedir-hi.

No ho publiquis a les xarxes

Publicar en xarxes socials que marxem de vacances és avisar als lladres que la casa està lliure per acampar a gust. Si vols publicar fotos sobre la teva escapada, és més segur fer-ho un cop estiguem a casa.

Els veïns de confiança

Tots tenim un veí o veïna en qui confiem per deixar-li les claus de casa nostra. I és que, el que hem d'evitar és que la casa sembli que estigui deshabitada. Per això, és important que el nostre veí ens reculli el correu, ens obri i tanqui les persianes o regui les plantes. Així evitarem donar senyals de desocupació i els lladres s'ho pensaran dues vegades abans d'assaltar la teva llar.

Objectes de valor

Tecnologia, documents, joies o art són objectes de valor que haurien d'estar en un lloc segur. Si és el teu cas, busca un espai per guardar-los bé. Si no tens on guardar-los, una caixa de seguretat és una opció interessant.

L'alarma o els dispositius de seguretat

Disposar d'una alarma a la teva llar és un dels elements més dissuasius que hi ha per evitar robatoris. També és possible acudir a la domòtica i els nous dispositius de seguretat, que ofereixen una tranquil•litat extra; a més és possible monitoritzar els moviments de casa teva a través del nostre propi mòbil, de manera que el control sobre la llar es multiplica.

En definitiva, si estàs planejant el teu viatge, recorda que una assegurança de robatori cobreix el robatori i l'espoliació de l'habitatge quan aquests es produeixen per la força i afecten el mobiliari de la llar. Per cobrir el furt, has de revisar les cobertures contractades, perquè no totes les pòlisses el cobreixen. Si tens algun dubte, consulta'ns! i des deCSA, estarem encantats d'atendre't.