L’estiu dels viatges segurs

Aquest estiu de l'any 2020 és diferent per moltes raons, però la més evident és la crisi sanitària. Les mesures preses des de les institucions respecte al turisme a nivell estatal impliquen fomentar la mobilitat dins de les mateixes fronteres; és a dir, el turisme interior.

No obstant això, gaudir d'un turisme de proximitat no ens eximeix de seguir protegint-nos, i menys encara veient els rebrots sorgits en els últims dies. Per a això és important prendre mesures abans de sortir tant a la platja com a la muntanya.

Turisme de proximitat

Preparar bé la nostra escapada en un estiu extraordinari no comença el dia que marxem sinó més aviat, uns dies abans. No hem d’oblidar-nos les mascaretes, la solució hidroalcohòlica i el termometre. Evidentment, si presentem algun símptoma sospitós de Covid-19, en cap cas hauríem de sortir de casa i hauríem de contactar amb el servei mèdic.

Per reduir al màxim els riscos, s'aconsella concertar una visita telemàtica o presencial amb un centre mèdic. Des que es va decretar l'estat d'alarma, les consultes de telemedicina han augmentat un 153% a Espanya, segons dades de mediQuo. Tant és així que moltes assegurances de salut inclouen aquesta modalitat a les seves cobertures, així que utilitzar-les és assegurar-se una sortida sense preocupacions.

Fora de les fronteres

Si per contra decidim fer turisme fora de les pròpies fronteres, comptar una assegurança que cobreixi laCovid-19 i assegurar-se que la pòlissa corri amb les despeses de repatriació és curar-se en salut (valgui la redundància).
La repatriació és un dels punts més demandats entre els clients que viatgen a l'estranger, de manera que, en cas de caure malalt en la destinació, l'assegurança cobreix la repatriació de l'assegurat sempre i quan les autoritats sanitàries del país ho autoritzin.

Independentment de la situació sanitària, si decidim anar a un país tropical, anar vacunats de dengue, malària o febre groga podrà evitar-nos riscos majors.

Quarantenes

És important conèixer la normativa del país de destinació, ja que podem trobar-nos amb quarantenes a l'arribada, fins i tot, si no presentem símptomes. Així que no està de més consultar la gestió sanitària que ha emprès el país. Per accedir a aquesta informació, el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol informa de les últimes novetats i requisits que exigeix cada país:

Europa

El passat 15 de juny, la Comissió Europea va posar en marxa la plataforma web Re-open-Europa, on inclouen informació essencial per al rellançament de la lliure circulació i el turisme en tota Europa.

De fet, s’ha presentat una llista (actualitzada cada 2 setmanes) on s’exposen països pels quals s’haurien d’eliminar les restriccions de viatge. En dita llista trobem països com:

- Algèria
- Austràlia
- Canadà
- Geòrgia
- Japó
- Marroc
- Nova Zelanda
- Rwanda
- Corea del Sud
- Tailàndia
- Tunísia
- Uruguai

Assegurança de cancel·lació

És interessant saber que, si abans de sortir de viatge hem contractat una assegurança de cancel•lació i contraure el virus ens impedeix viatjar, l'assegurança ens cobreix l'anul•lació de viatgei interrupció de vacances. Peròhem de mirar bé les cobertures contractades.

Si per contra, ens contagiem estant de vacances, hi ha assegurances que cobreixen la prolongació de l'estada per quarantena mèdica, sempre que estigui prescrita per l'equip mèdic en destinació. En cas de dubtes, us recomanem informar-vos amb professionals del sector. ACSA comptem amb corredors experts en viatges que podran aconsellar-vos les millors assegurances abans d'emprendre el vostre viatge. Consulta'ns!