Com protegir el meu negoci de robatoris

Tenint en compte els devastadors efectes econòmics de la crisi sanitària del COVID-19, és probable que moltes pimes i comerços no facin vacances o bé, s’agafin menys dies dels habituals. En cas de fer-les, és important que tingueu en compte tota una sèrie de consells perquè els vostres negocis siguin menys vulnerables davant de possibles robatoris.

Com sabem, els lladres aprofiten per accedir-hi i fer-se amb objectes de valor, mercaderies o diners en efectiu. Però, és que a banda d’allò que sostreuen, un robatori també pot comportar importants destrosses al local. En molts casos s’han de reparar les finestres, portes forçades, mobiliari trencat… La qual cosa implica un sobrecost econòmic d’importants dimensions.

Com ens podem imaginar, l’estiu és l’època de l’any preferida pels lladres. Pel que fa als dies de la setmana: els dilluns, dimarts i dijous -entre la 1 i les 4 de la matinada-, són els seus moments favorits per actuar-hi.

Com evitar els atracaments

Ara bé, si voleu minimitzar aquest risc, us recomanem tota una sèrie de mesures, perquè reforceu la seguretat de la vostra empresa durant el període estival:

• Mètodes per dissuadir els lladres. Al mercat podeu trobar diversos dispositius de seguretat per cobrir qualsevol necessitat. Ens referim a alarmes connectades a centrals, càmeres, barrots, vidres de seguretat, persianes metàl•liques, panys invisibles, detectors de llarg abast…, són elements que retarden i dissuadeixen un intent de robatori.

• Un clàssic entre els clàssics: l’alarma. Si la utilitzeu correctament, us pot ajudar i molt. Per exemple, per evitar que s’activi quan no toca i millorar la seguretat, especialment en empreses més grans, us recomanem que no connecteu l’alarma fins que tot el personal se n’hagi anat. També que ningú entri a la instal•lació fins a haver desconnectat l’alarma i per últim, és preferible que es realitzin els treballs de neteja i manteniment en horari laboral.

• No anuncieu que marxeu. Eviteu posar cartells del tipus: “estem de vacances”. Tampoc ho poseu a les xarxes socials ni anuncieu les dates que tancareu. Recordeu no deixar el gènere o l’aparador a la vista. També, si compteu amb una persona de confiança, li podeu demanar que us faci el favor d’anar recollint el correu de la bústia.

• Molta cura a l’hora de fer caixa. Una precaució que heu de tenir en compte durant tot l’any; doncs, es tracta d’un dels moments més perillosos de la jornada. El tancament, quan es fa la recaptació de la caixa i l’apertura de l’establiment són els moments més delicats pels treballadors i el negoci. Precisament, perquè és quan els lladres estan més pendents, sobretot en negocis petits. Per això, us recomanem que al local només conserveu una quantitat mínima de diners en efectiu. A mesura que es vagi acumulant, el millor és portar els diners a una entitat financera o guardar-los en una caixa forta. A més, assegureu-vos que quan obriu i tanqueu l’establiment no hi ha cap desconegut observant-vos.


A banda d’aplicar aquests consells, des de CSA us recomanem que reviseu la vostra assegurança del negoci, ja que cobreix tot l’any els robatoris que pugui tenir l’empresa. Per evitar problemes a l’hora del sinistre, cal comprovar que les mesures de protecció que consten siguin les reals: alarma connectada, porta amb reixes, pany de seguretat, etc.

D’aquesta manera, podreu marxar tranquils de vacances, encara que només siguin uns dies. Si teniu dubtes; poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem de les millors opcions per al vostre negoci.