Expectatives vs. Realitat: consells per no deixar la dieta

Quantes vegades has intentat posar-te en forma? Has pensat, enguany sí, aquest estiu arribo a la platja com Déu mana. Però t'ocorre el que a tod@s, que la realitat supera les expectatives. Com aquestes imatges que circulen per la xarxa d'"expectatives en Aliexpréss vs. Realitat".

Arribes al primer dia de platja, amb paüra, blanc@ com el Taj Mahal i amb l'expectativa més viva que mai, però poc practicada. No passa res! Nosaltres no portem la solució, perquè bàsicament és a les teves mans, però sí que tenim algun consell que et pot ajudar. Abans de fer qualsevol pas en fals, fixa't uns objectius realistes. I amb realistes no volem dir perdre 10 quilos en un mes, no, això no és realista perquè igual no et sobren ni la meitat de quilos.

Quan parlem d'objectius realistes, volem que el que decideixis des d'un punt de vista saludable. Posar-se en forma no significa passar fam o estar feble. Posar-se en forma és menjar sa i fer exercici. És important que et fixis el dia que començaràs la dieta, però igual d'important és posar-te un termini per a acabar-la, com per exemple, tres mesos. Les metes que són assolibles a curt termini, seran les que ens motivin per a continuar; saber que ja no et queda res per a acabar.

Per a no deixar una dieta, és necessari que segueixis una dieta equilibrada sense restringir cap aliment, així aconseguiràs no avorrir-te ni trobar a faltar alguns plats. Si limites aliments, és més senzill que acabis per abandonar-la perquè el teu cos necessita aquests nutrients i lluitar contra la teva naturalesa és complicat. Aquí et deixem una llista d'"aliments" que hauries de reduir si vols arribar a estiu en bona forma:

Redueix:

Sucres: brioixeria, galetes, pastissos, etc. Són aliments rics en greixos saturats i que a penes t'aporten nutrients. El sucre és addictiu, com més prenguis, el teu cos més et demanarà.

Fregits arrebossats: l'oli d'oliva és un aliment perfecte per al nostre organisme, però com tot, en la seva justa mesura. A més, quan escalfem l'oli, s'oxida i plena el nostre cos de toxines i greixos saturats, aquest és el motiu pel qual es recomana cuinar amb poc oli.

Snacks salats: patates de bossa, galetes salades o crispetes de microones entre altres, són aliments replets de soci i greixos saturats que a penes aporten nutrients al teu cos.

Aliments grassos: el porc, els embotits, el menjar ràpid, les pizzes... són opcions molt greixoses que haurem d'evitar al màxim si volem fer una dieta i aconseguir aprimar.

Recorda que et pots ajudar d'alternatives sanes i saciants que mantindran la teva fam calmada, com són l'alvocat, el salmó, els anacards, les faves, els flocs de civada o els orelluts. Per a evitar picar entre hores, el millor és no passar massa fam i dividir els teus menjars en 5 preses al dia per a repartir els nutrients durant tota la jornada. Pensa sempre en opcions saludables.
- Mitjana demà: entre el desdejuni i l'esmorzar és normal que tinguis gana. Per això, si menjaràs, fes-ho de manera sana i pren fruita del temps o un grapat de fruita seca.
- Berenar: Evita carbohidrats. El millor és prendre un tros de fruita, una infusió, un iogurt desnatat o un batut de fruites fet per tu.

Premia't! Encara que sigui una vegada al mes, dóna't un capritx, és una altra forma de no avorrir-te i així evitar deixar la dieta. I no t'oblidis del poder de la ment. No pensis en el temps que falta o en el poc que t'agraden les amanides, assumeix aquest procés com la teva nova manera de menjar i cuidar el teu cos. La recomanació és que, abans de res, busquis a persones que et puguin assessorar per a fer-te una dieta Long Tail, és a dir una dieta que aguant. Existeixen algunes assegurances de salut que inclouen nutricionistes, endocrins o dietistes, pregunta al teu corredor de confiança perquè t'assessori i trobi l'opció que més s'ajusti a les teves necessitats.